‘Bij Haags
Ontmoeten kon
ik mijn zorg
delen en
hulp krijgen’

- Marianne 56 jaar

‘Ik ga echt
niet achter
de geraniums
zitten’

- 35 locaties over heel Den Haag

‘Haags
Ontmoeten
samen gezellig’

- 35 locaties over heel Den Haag

‘Bij Haags
Ontmoeten kon
ik mijn zorg
delen en
hulp krijgen’

- Marianne 56 jaar

Zwementie

Zwemmen met dementie geeft zwemplezier aan iedereen (jong en oud) met een (beginnend) dementie-beeld en hun mantelzorgers of begeleiders.

Samen met de mantelzorger of één van onze eigen betrokken studenten/ jongeren gaat u in het water en volgt een bewegingsprogramma op maat.
Naast bewegen biedt Zwementie ontspanning en contact.

Kijk op deze website voor meer informatie.

De Sport- en Beweegwijzer 50+

De Sport- en Beweegwijzer 50+ is een handige brochure voor de actieve 50-plusser. Deze brochure helpt u op weg als u wilt gaan sporten.

In Den Haag is veel mogelijk op sportgebied. Ook voor ouderen. Sporten brengt u in balans en houdt uw conditie op peil. Wie sport, ontmoet andere mensen.

Voor jong en oud is voldoende beweging belangrijk. Om gezond te blijven, om de kans om hart- en vaatziekten te verminderen en obesitas (ernstig overgewicht) tegen te gaan. Sporten en bewegen is ook belangrijk voor sociale contacten en u gewoon lekker fit te voelen. Maar bovenal is het erg leuk en plezierig om (samen) te doen.

Kijk op deze website voor meer informatie.
Hier kunt u de Sport- en Beweegwijzer ook downloaden.

Verborgen Schatten

Verborgen Schatten is een door BedtimeStories ontwikkeld programma om senioren uit de buurt in Den Haag samen te brengen in een activiteit waarbij literatuur centraal staat. Deze methodiek draait om wekelijks terugkerende voorleessessies voor groepen kwetsbare ouderen, waarbij een voorleesacteur het thema van de maand introduceert en naar aanleiding daarvan de deelnemers de verdere week aan het werk gaan met de opdrachten die in de methodiek worden beschreven.

Kijk op deze website voor meer informatie.

Haagse Levensboeken

Het Haagse Levensboekenprogramma geeft ouderen de gelegenheid om samen met een vrijwilliger zijn of haar levensverhaal te verwerken in de vorm van een herinneringsdocument.

Getrainde vrijwilligers trekken gedurende enkele maanden met een oudere op. De ontmoeting is doorgaans leuk en inspirerend voor beide partijen waartussen vaak een band ontstaat. Herinneringen worden opgehaald en bewaard door ze vast te leggen in woord en beeld door de vrijwillige schrijver. De rode draad in het leven van de verteller kan worden ontdekt en nieuwe betekenis kan worden gegeven aan het leven.

Kijk op deze website voor meer informatie.