‘Ik ga echt
niet achter
de geraniums
zitten’

- Hanneke (67)

Activiteiten in uw wijk!

Bij elke locatie Haags Ontmoeten worden activiteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen.
Van samen eten of de krant lezen tot geheugentrainingen of computercursussen.

U kunt er ook terecht met eigen ideeën voor activiteiten.
Misschien samen koken of eten, tuinieren, puzzelen?

Klik op uw wijk om te ontdekken wat er op dit moment allemaal al georganiseerd wordt.


Ontmoetingscentrum

Rudolf Steiner Zorg

Nieuwe Parklaan 58
070 416 20 20

Het ontmoetingscentrum is een plek in de wijk waar mensen samen kunnen komen. Onze bewoners bieden we veel verschillende activiteiten. Ook mensen die thuis wonen kunnen bij ons terecht om daar gebruik van te maken. Deelnemende ouderen en hun mantelzorgers hebben er een speciale plek. Zij worden wel ingeschreven en daarmee opgenomen in de gemeenschap van het ontmoetingscentrum. Na de kennismaking kijkt u samen met de begeleider in het ontmoetingscentrum wat voor u passende activiteiten zijn. Zowel individueel als in groepsverband bieden wij een gestructureerd programma. Dit programma bevat het trainen van het geheugen en de dagelijkse vaardigheden. Maar er zijn ook bewegingsgerichte activiteiten om u vitaal te houden. Daarnaast zijn er verschillende muzikale, literaire en kunstzinnige activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

De lunch-, koffie- en theemomenten worden gezamenlijk gehouden. Er is een rustruimte waar u zich even kunt terugtrekken als daar behoefte aan is.

Indien u in aanmerking komt voor een WMO-indicatie, kunnen de kosten betaald worden vanuit de WMO. U kunt hierbij kiezen voor Zorg In Natura (ZIN) of een Persoon Gebonden Budget (PGB). Ook zonder indicatie bent u welkom om deel te nemen aan onze activiteiten. U betaalt dan zelf de kosten van de dagactiviteiten.
Wilt u kennismaken of verdere informatie, neem dan contact op met Annetta de Quaasteniet.

Er zijn ontmoetingscentra in alle wijken van Den Haag. Per stadsdeel is er één organisatie met een coördinator ‘Haags Ontmoeten’, van waaruit alle ontmoetingscentra worden gecoördineerd.

Voor wie?

Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorgers

Wanneer?

Kosten

Gratis

‘Altijd gezellig om met iemand een praatje te kunnen maken’